Helle & Selle

Helle och Selle träffades för tio... femton... något sådant, år sedan då de båda bejakade sina Dirty Dancing-drömmar på de lokala danslektionerna. Under årens gång har de bott på var sitt håll men hela tiden odlat sitt filmintresse, tillsammans och isär. Folk i deras omgivning har ofta påpekat deras filmstördhet; det är som regel jobbigt att hyra film med Helle & Selle, ty de har sett allt under topplistan. Alltså är detta inga filmpretton, utan snarare en duo som bara vill fly från verkligheten en stund.

När Helle & Selle under 2011 för första gången fann sig boende i samma stad, kunde de tillsammans identifiera ett problem. Hur väljer man film, när man vet precis vilken känsla man är ute efter för stunden?

Kort och gott Helle
Ålder: 29
Yrke: Psykolog
Film för mig: Jag älskar riktigt relationsstörda filmer, typ Woody Allen... eller köttiga franska familjer som sitter vid ett köksbord där dialogen är rå och känslorna äkta. Men jag är inte så pjåskig, jag gillar att överraskas. När jag hittat min regissör, så är jag personen trogen.
Övrigt: Jag är alltid barfota. Och en jäkel på att skala räkor. Jag trivs bäst högt uppe på berg med frisk luft och utsikt.

  
Kort och gott Selle
Ålder: 26
Yrke: Statsvetare (projektledare med genusinriktning)
Film för mig: Jag vill fly. Jag vill se filmer som handlar om allt mellan himmel och jord, vansinnig rå mänsklig sorg eller naturkatastrofer. Men gemensamt ska de ha ett romantiskt skimmer som ständigt påminner mig om att det är film. Jag vill få ta del av en värld som inte är min.
Övrigt: Jag hatar att gå upp på morgonen, utan undantag. Jag stör mig på folk som går långsamt, för jag plöjer genom vägarna.