måndag 9 januari 2012

Revolutionary Road (2008)

 
Leo och Kate, tillsammans igen. Och vilka skådespelare de är! I den här filmen möts de dock utan specialeffekter eller smäktande tvärflöjtsmusik. Nej detta är en avskalad berättelse om hur det kan vara. Hur människor förändras och hur man kan spendera ett liv med någon och vakna en dag och inte känna igen varken sig själv eller den andra personen.

Revolutionary Road handlar om livet i den amerikanska förorten, och om ett par som lovat varandra att de inte är ”en av alla de”. Nej de skrattar hemmafruarna och deras tråkiga män rakt upp i ansiktet. Tills de vaknar en dag och i spegeln hittar allt det där som de inte fick bli. De bestämmer sig för att fly, men tryggheten är som en drog.

Detta är en mycket stark historia som utvecklas enormt under filmens gång. Filmens alla karaktärer är fantastiskt rollsatta och skådespeleriet håller en mycket hög nivå. Det är ett porträtt av hur könsrollerna kväver ihjäl människor. Hur vissa sväljer hela baletten om hur det bör vara medan andra slår sig blodiga för att fly. Och allt i en söt liten förpackning med vita knutar. Mycket sevärt!

Betyg: 4/5
/Selle

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar