måndag 17 september 2012

Förälskad i Rom/To Rome with Love (2012)

Jag kommer att tänka på en liten trudelutt. Allting tar slut sa Knut. Plötsligt men absolut. Allting tar slut till slut tar det slut, sa Knut. För nu är Woody Allen karriär förbi, han kan inte göra en sådan skitfilm i så hög ålder och jobba sig uppåt. Jag är lite besviken och tänker istället se om alla hans gamla filmer i kronoligisk ordning.

Han höll sig länge till New York, började sedan flörta med London och flyttade till Barcelona. Sen Paris, och nu Rom. Det är flera historier i denna som inte på något sätt hör samman. Lite blandad kompott med amerikansk tjej som träffar italiensk kille, amerikansk tjejs föräldrr som träffar italiensk killes föräldrar och stular runt i deras liv, amerikansk arkitektstuderande som blir kär i sin tjejs kompis, italiensk nygift man som förlorar sin fru då hon går vilse i Rom, men han finner en prostituerad istället. Och en man som plötsligt blir superkänd för ingenting. Det är flera teman men inget av dem följs upp eller reds ut. Han skulle kunna haft en historia och verkligen grundat den, så somhan förut gjort. Men ikke. Åh, besvikelsen är lika stor som över Woody Allen: A Documentary.

Han har själv sagt att folk tjatat på honom i flera år att komma till Rom och göra en film. Och så fick han pengar och tre månader med familjen i Rom så då bara gjorde han det. Fy fan!

Betyg: 2/5
/Helle

Fotnot: just nu filmar han i San Fransisco och nästa år är det mest troligt Stockholms tur.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar