onsdag 30 november 2011

Crazy heart (2009)

Detta är en perfekt film då man vill se en historia om livet, en historia som gör ont men ger hopp. Detta är en film som har en tydlig känsla, en tydlig och okomplicerad historia och som framförallt lyckas förmedla sin mening totalt opretentiöst. Det hela känns lite som en Bruce Springsteen låt (folk-Bruce inte rock-Bruce). Dessutom är den så där härligt amerikansk. Ungefär som ifall ett annat land hade norm-monopol på filmkonsten och man såg Crazy heart skulle man kunna säga att det är en väldigt bra amerikansk film som ger en känsla för kulturen och människoandan. Kanske skulle den visas på Folkets biografer istället för SF... ja ni förstår säkert.

En alkoholiserad, bortglömd countrymusiker spenderar livet mer eller mindre i en bil på olika halvhjärtade turneér. Efter mötet med en kvinna börjar han ifrågasätta sitt liv.

Ja ni hör, det är så mycket en countrylåt som det bara blir. Jag lovar, det är otroligt sevärt och mycket bra. Det är hjärta och smärta och liv. Bra skådespelare och man lämnas med en realistisk positiv känsla. Score. 

 Betyg: 4/5
/Selle

Fotnot: Missa för guds skull inte den underbara musiken. Gitarren som går som en röd tråd genom allt och hur det riktigt kan göra ont i magområdet av countryns smäktande toner. Ge dig hän och lyssna på Ryan Bingham (musikern som skrivit den sista sången som spelas) på Spotify.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar