måndag 14 november 2011

He´s just not that into you / Dumpa honom (2009)


Hur blev titeln "He´s just not that into you" på svenska "Dumpa honom"? Var det Sveriges sätt att försöka vara lite feministiskt. Det kan man fundera på en sen kväll, Det, och varför flera duktiga skådespelare samlats i denna dåliga romantisk komedi.

Även om här finns flera parallellhistorier kretsar filmen mest kring tragiska Gigi. Hon träffar en kille som hon går på dejt med och som aldrig ringer tillbaka. Hon går till baren där hon vet att han är stamgäst men stöter istället ihop med hans vän Alex som arbetar i baren. Alex blir Gigis cyniske läromästare i att kunna urskilja killars signaler och förklarar tex. vad det betyder när en kille inte ringer tillbaka. Alex säger att killar ringer tillbaka om dom är intresserade, annars hör dom inte av sig. VAAA??!! Är det verkligen så killar fungerar, utropar Gigi storögt. Stackars Gigi, man bara hatar henne och hennes naivitet.
Här finns också kvinna som dumpar man för att han inte vill gifta sig (kan han då verkligen älska henne??!), kvinna som söker man online, man som bedrar sin fru med sin yogalärare. I stora drag är detta ett enda långt reklaminslag där man säljer varje kvinnas innersta önskan att bli gift. Till och med om hon lever i ett hälsosamt, tryggt, kärleksfullt och långvarigt förhållande kan hon inte vara tillfredsställd innan det sitter en diamant på vänster ringfinger.

Jag hoppas mitt budskap gått fram. Om inte; hyr något annat ikväll och världen kommer bli en bättre plats.

Betyg: 1/5
/Helle

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar