onsdag 11 januari 2012

Straw Dogs (2011)


Första halvan är både spännande och tankeväckande. Sista halvan är sorgligt dålig.

David och Amy flyttar in i Amys barndomshem i den amerikanska södern. Det ska rusta upp den gamla kåken och tar Amys higschool sweetheart och hans polare till hjälp. Killar som gillar att dricka bärs, trakassera folk och jaga.

Redan i början av filmen byggs en obehaglig stämning upp. David passar inte riktigt in, manusförfattare och glasögonorm, som han är. Gubbar slåss på den lokala puben och styr och ställer med folk i allmänhet. Det är lite creepy stämning, man förstår att något hemskt ska hända men vet inte riktigt vad eller hur hemskt det ska bli. Hela kalaset är snyggt filmat och eftersom det är så hett i den amerikanska södern har både Kate Bosworth och Alexander Skarsgård väldigt lite kläder på sig.

Efter halva filmen spårar det hela ur och slutet är katastrofalt. Alltså katastrofalt dåligt. Synd på en så bra början. Jag lämnas med frågor som aldrig följs upp - vad hade hänt om hon inte gjort så, vad tyckte han om det, varför säger hon inget - och går från filmen med tomhet. Det är stundtals väldigt läskigt och plågsamt obehagligt för allt är så verkligt. Men slutet, hur tänkte ni där?

Betyg: -3/5
/Helle

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar