torsdag 26 juli 2012

Bel Ami (2012)

Baserat på en fransk novell om 1800-talets societet i Paris handlar denna film om bitterheten i att vissa har överflöd medan andra kämpar för överlevnad. Men kan den extrema orättvisa rättfärdiga alla medel för den fattige att ta vad den anser sig förtjäna?

Tja, eller snarare kanske novellen kommer in på detta djup, filmen stannar kvar i det grunda vatten av torra sexuella intriger och tom dialog. 

Georges Duroy är en fattig soldat som kommer till Paris efter kriget för att söka lyckan. Han finner dock till en början endast fattigdom och en hora då och då. När han möter en gamla soldatvän som efter kriget gjort sig ett namn som politisk redaktör förändras hans liv. Georges märker snart att han är en dålig journalist, ett jobb han blev erbjuden i all vänskaplig mening, men han upptäcker andra färdigheter. Makten sitter hos de rika männen och de är otillgängliga för en sådan som Georges. Däremot finns intresse för honom på annat håll, hos männens kvinnor som sägs vara dörrar till maktens korridorer. I deras ögon är han Bel Ami. I början handlar det om att komma dit han vill, till slut handlar det mest om att ta från de han börjat att hata. 

Det är platt, för platt. Robert Pattinson är inte så dålig som man kan befara, speciellt i de mer mörka och råa bitarna av filmen där hans karaktärs värsta sidor kommer fram. Men inte ens de duktiga kvinnlig skådespelarna kunde rädda detta fullständigt tråkiga och platta manus.

Om du funderar på att se den bara för att Robert är med och du tycker att han är het nog att sitta igenom en tråkig film för... se Water for Elephants istället. Den är också tråkig, men han är åtminstone snygg i den. Här är han mest svettig. 

Betyg: 2/5
/Selle

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar