torsdag 23 augusti 2012

The Talented mr. Ripley (1999)

 
I wanna be americano americano americano…  När Jude Law sjöng den i The Talented mr. Ripley drabbades jag av en ögonblicklig avundsjuka. Inte för att jag vill vara Jude Law (eller det kan jag också tänka mig), men för att jag vill vara hans karaktär Dickie Greenleaf. Märk under fortsatt läsning att denna inledning säger ALLT om filmen!

Dickie Greenleaf är en sjukt bekymmerslös amerikansk ung man som lever i Italien tillsammans med sin tjej. Han är snygg, han är brunbränd, han är charmig, han har en trevlig välklädd tjej, han är rik och han har små shorts. Tom Ripley är en personlighetsstörd man som lyckas lura till sig 1000 dollar av Dickies far för att åka och övertyga Dickie om att lämna Italien. Tom Ripley kommr från helt andra förhållanden. Han är en mycket speciell person med smak för det ljuva dyra livet. Han är också excellent på att manipulera människor och väl i Italien låtsas han älska allt som Dickie älskar.Till slut vill han bli Dickie.

Denna filmen är otroligt snygg. Personerna, kläderna, omgivningen och framför allt Matt Damons skådespeleri. Det finns en stor risk för ett instant och intensivt Italienbegär. Den kan verka lite seg när man ser den första gången men det är för att man inte är beredd på storheten. Detta är en "mer än en gång" film!

Betyg: 4/5
/Helle

1 kommentar:

  1. Så sant! Det skulle för övrigt vara en grym bloggkategori. :) Brev kommer imorgon!

    SvaraRadera