måndag 8 oktober 2012

Everybody´s Fine (2009)
Har Robert de Niro gjort något bra de senaste 20 åren? Nej, men detta är ett tappert försök där han likt George Clooney i The Descendants försöker skapa ny mark genom att vara den ensamme mannen i strävan efter upprättelse. 

Frank har uppfostrat sina fyra barn till att lyckas bättre i livet än vad han själv gjorde. När hans fru dör och han bjuder in barnen under en helg lämnar alla besked att de har annat för sig. Frank går inte med på det. Vill inte barnen komma till honom ska han komma till barnen. Det leder Frank på en resa till New York, Chicago, Denver och Las Vegas trots att doktorn avrått honom från att resa. Barnen varken mår, är eller gör vad Frank hade hoppats på, och han inser att det är hans fru och inte han själv som haft riktig kontakt med dem. 

Franks resa genom USA är lite gullig med en existentiell touch. Den där sista resan innan hans hälsa sviker, för att se om barnen blev det han hade föreställt sig. Och den visar ganska tydligt vad barn döljer för sina föräldrar för att inte göra dem besvikna, arga, ledsna med mera. Rörande. 

Betyg: 3/5
/Helle

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar