måndag 8 oktober 2012

Tabloid (2010)

Jag personligen tycker att DOX är typ det bästa som hänt Svt på år och dar. Denna dokumentär är den senaste som jag tagit mig igenom en lördagsmorgon till frukosten. 

Tabloid handlar om en före detta skönhetsdrottning som faller handlöst för en ung mormon. Deras kärlekshistoria börjar sockrigt sött men blir snabbt bitterljuv då han försvinner djupet ner i "sektens" (som kallat i dokumentären) våld. Den unga skönhetsdrottningen ser ingen annan utväg än att försöka rädda sin fästman från detta mörker. Varför heter då denna dokumentär för "Tabloid" (skvallerpress)? Jo för den ovannämnda är hennes version. Vid sidan av fanns en helt annan version av händelserna på 70-talet. I tidningarna stod det allt om den unga skönhetsmiss som kidnappat och våldtagit en ung mormon under hans religiösa mission. Brott, våld, sex, bdsm med mera blev skvallerpressens byte...

Detta är en dokumentär om ett människoöde, inget mer inget mindre. Filmskaparen tillåter en kontroversiell kvinna att berätta sin egen historia i kontrast till andras röster och upplevelser och i slutändan fokuserar man extremt lite på händelser och helt och hållet på henne; denna udda kvinna.

Betyg: 3/5
/Selle

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar