tisdag 27 november 2012

Hotel Marigold (2011)

Brittiska pensionärer på resa till Indien är ungefär lika spännande som det låter. Lite mysigt och liksom sådär engelskt (fast utan Hugh Grant), men ganska plain. Ett brittiskt peniosnärsgäng tar sig till Hotell Marigold för att förlänga eller kanske förljuvliga ålderdomen. Hotellet är som en liten smällkaramell för pensionärer. En nybliven änka, en bitter och svårt främlingsfientlig kvinna, en man som vuxit upp i Indien och nu vill finna kärleken från ungdomen, ett par som ar ett så dåligt förhållande att det skapar svår ångest, en man som inget hellre vill än att finna sig en dam på äldre dagar och en ärtig mormor som också säker lite erotik på ålderns höst.

Dev Patel, killen från Slumdog Millionare, står för Hotell Marigold som är sjumilakliv från den färgrika reklam de sänt ut. Men Sonny (Dev Patel) är en färgstark person och fixar biffen med att bara vara en schysst naiv gosse som skapar moderskänslor hos pensionärerna. Om honom finns också en parallell kärlekshistoria.

Det blir som det blir när karman är i farten. De som är snälla och har ett öppet sinne mot sig själva och andra får stanna i det färgrika och doftande och de som är arga, elaka och allmänt personligen får åka hem till en grå himmel.

Betyg: 2+/5
/Helle

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar