tisdag 26 mars 2013

Dans La Maison/Bakom Stängda Dörrar (2012)

Frrrrrrrrranskt! Igen. Ja, för att det är så underbart.
Germain är lärare på ett gymnasium där eleverna bär uniformer (och så fick regissören sagt sitt om det) och får en ny klass för året. Han ber dem skriva en uppsats om helgen och bland allt skräp sticker en person ut - Claude. Claude har gjort sig vän med Raphe för att kunna komma bakom dörrarna till hans normala medelklassfamilj. "Fortsättning följer" läser Germain på slutet. Germain själv lever i ett förhållande med en gallerist med karriärsproblem. Han har alltid velat ha ett barn att kunna lära upp, men aldrig fått något.

Med Germains hjälp om hur man skriver en historia utforskar Claude den normala medelklassfamiljen genom Raphe. "Det måste finnas ett hinder i historien!" "Du måste utveckla karaktärerna mer!" säger Germain. Det gör Claude och till slut vet vi inte vad som är verklighet och fantasi.

En film om hur ett begär kan förstöra en starka relationer. Om hur man i besattheten av att veta mer om någon annans liv, glömmer bort att involveras i sitt eget. Om hur lätt det normala återgår till det normala. En film om den hårfina balansen mellan fantasi och verklighet

Se den! Merveilleux.

Betyg: 4/5
/Helle

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar