torsdag 10 november 2011

Crazy, stupid, love (2011)

 
Ryan Gosling. Vilken gosse, det är det fler än Helle&Selle som upptäckt nu. Det har varit aktiva år för charmören och denna film är en i raden av succéer senaste tiden.

Cal (Steve Carell) och Emily (Julianne Moore) separerar efter ett 25-årigt äktenskap. Cal, en man som gifte sig tidigt och skaffade joggingskor blir utom sig och gör som vilken annan man som helst i kris – han går på krogen. Där träffar han Jacob, en förförelseexpert, en ”game-are” som tar Cal under sina vingar. Jacob får på det sättet ett nytt meningsfullt uppdrag i livet; att skaffa Cal en ny kvinna. Samtidigt träffar Jacob själv, för första gången, en tjej som dissar honom och han blir såklart ögonblickligen förälskad. Cals ex-fru försöker få ett fungerande förhållande med mannen hon bedragit Cal med.
Samtidigt utspelar sig en söt parallellhistoria. Cals 13-åriga son förälskar sig djupt i sin tre år äldre barnvakt, men hon har ögonen för en betydligt äldre man. Dramatiska, känslofyllda historier kokas till slut ihop till en mustig gryta där allt och alla på något sätt hänger samman.

Jag blev först arg på uppbyggnaden av filmen. Fru separerar från en tråkig man, han går ut på krogen, hittar en manlig man som hjälper honom att ragga (vi karlar emellan). Men filmen innehåller mer än så. Även männen används som sexobjekt och känslorna som bildas mellan alla inblandade går nästan att ta på, åtminstone väldigt väl leva sig in i. Den är också bitvis väldigt rolig!

Betyg: 3/5
/Helle

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar