tisdag 29 november 2011

Hangover / Baksmällan (2009)


”What happens in Vegas stays in Vegas” är en gammalt dammigt uttryck, men här lyckas det hottas upp rätt rejält. Åh, detta är så klyshigt och hade kunnat bli hur dåligt som helst på grund av den banala handlingen. Men allt som sker är så crazy att det inte kan vara annat än kul.
Filmer handlar om fyra grabbar. Doug som ska gifta sig. Stu, en korrekt gift tandläkare som är så rädd för sin kontrollerade flickvän att han totalt spårar ur i hennes frånvaro. Phil, gift lärare med mognadsnivå som en 13-årings. Alan, brudens bror som ingen vill ha med att göra. Tillsammans åker de på svensexa till Las Vegas och vi följa dem från när de vaknar upp dyngbakfulla efter världens brakfestkväll och inte kan hitta brudgummen.
De börjar jakten på att hitta Doug och ju längre de kommer i letandet desto värre blir det. En svit vänd upp och ned,  Mike Tyson, en tiger i badrummet, en baby i garderoben, en utslagen tand, ett giftermål, pistolskott, solbränna. En helt galen resa utspelar sig medan bruden ringer och försöker få prata med brudgummen och Stu´s flickvän får en panikattack hemma i USA över Stu´s beteende.
Det här är ingen vanlig komedi, Det här är utanför ramarna men ändå så pass innanför att jag kan relatera till hur de känner sig. Även om jag själv inte vaknat upp på ett trashat hotellrum i Las Vegas med en saknad kompis och en tillkommen baby så skiner deras bakfylleångest igenom till den milda grad att jag lika gärna kunde varit med.

Betyg: 3+/5
/Helle

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar