söndag 11 december 2011

Noel / Ängel i New York (2004)


Ok, julfilm igen då. En lite sämre sådan men ändå ganska mysig. Jag kan inte komma ifrån att det helylle-amerikanska "vi står upp för varandra i vått och torrt", speciellt på julen och speciellt i NY, är väldigt trevligt.

Det är alltså jul i New York igen, granarna är klädda i röda gigantiska rosetter och snön ligger på gatan. Fem personerns liv får vi följa just denna julen, en glimt in i hur olika våra liv och förutsättningar är inför den stora högtiden.
Nina och Mike är tillsammans och Mike är sjukligt svartsjuk så Nina blir tvungen att göra slut, men saknar honom såklart jättemycket, nu när det är jul och allt. Mike i sin tur förföljs på ett mystiskt sätt av en bartender som vill honom något. Rose´s mamma är sjuk i Alzheimers och behöver ett mirakel. På sjukhuset möter Rose en annan patients besökare. Under natten mellan julafton och juldagen möts dessa människors öden i det stora äpplet.

Det är mysigt, Penelope Cruz och Paul Walker är supersnygga som vanligt, det är jul och känslosamt. Och det vill vi ju ha ibland, ibland är det nog. Nog till att nästan komma upp till en 3:a.

Betyg: 3-/5
/Helle

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar