torsdag 8 december 2011

Playing by heart / Sex lektioner i kärlek (1998)


Detta är ett hyfsat lyckat "flera olika berättelser blir en" koncept. Det är även rätt mainstreamfilm som försöker sig på tyngre ämnen för sin tid (otrohet, AIDS, död, religiös kyskhet) med mera. Den vill ifrågasätta lite lite lite och vara lite lite edgy. Men framför allt tycker jag mest att detta är en söt film man kan se en söndagkväll och somna gott efteråt.

Bra skådespelare, här samlar man en dåtida mainstream elit och slänger in Sean Connery. Bland annat kan vi se Angelina Jolie i en tidig roll, innan hon blev äckligt smal, ni vet på tiden hon fortfarande bar blod i ett halsband runt nacken.

Jag tänker inte gå in så mycket på handlingen, eftersom det är ett hopplock, men ungefär så här: En kvinna är otrogen mot sin man som hon tycker är världens tråkigaste, men egentligen är han hur kul som helst när han är ute själv på pubar. Här finns ett gammalt par som går igenom sin relation och gammalt groll. Här finns en ung kvinna som träffar en fascinerande kille som har en mörk hemlighet. Vi möter också en känsloskygg kvinna som till slut ger med sig och träffar kanske mannen i hennes liv.

Ja, mysig, helt ok, bra skådisar, intressant att se hur de får ihop allt. Och faktiskt rätt rar!

Betyg: 3/5
/Selle

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar