torsdag 22 december 2011

Trust (2010)


Vissa filmer gör en riktigt jäkla förbannad. Annie är 14 år och träffar en kille på nätet, på ett chatställe för tonåringar. Han heter Charlie och är 16 år. Dom chattar hejvilt, hon längtar hem efter skolan för att prata med honom och de börjar berätta ganska personliga saker för varandra. De skickar bilder och byter nummer och börjar ringa varandra. Charlie berättar en dag att han är 20, vilket får Annie att freka ut en smula, men hon tar det för att hon gillar honom så mycket. En dag bestämmer de sig för att träffas i gallerian. Mötet blir inte riktigt som Annie tänkt sig.

Jag kan inte hålla mig, ni fattar väl också nu att Charlie är mycket äldre än vad han utger sig för att vara. Men det är allt som händer efter, efter att hon ser och får veta hur gammal han är, som är mest intressant. Och det är då man blir mest förbannad. Speciellt för att det inte bara är en film, det går att läsa samma historier i tidningen varje vecka.

Annie föräldrar är minst sagt inblandade i hela processen och det är märkligt hur föräldrar kan reagera och framför allt, hur olika de kan reagera. Intressant och träffande.

Betyg: 3+/5
/Helle

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar