fredag 13 januari 2012

Bad teacher (2011)


Rätt hyfsad ligga-i-sängen-och-vara-sjuk film. Cameron Diaz, Justin Timberlake och Jason Segel kan leverera i sin genre, också när manuset sviktar.

Elizabeth dumpas av sin förmögne kille och blir tvugen att slopa sina planer som lyxhemmafru och gå tillbaka till sitt jobb som lärare på högstadiet. Ett jobb hon är helt olämplig för. Elizabeth får en mani i att samla ihop pengar till en bröstoperation, något hon inbillar sig att hon måste göra för att fånga en kille med cash. Scott börjar som ny lärare på skolan. När det visar sig att han är arvinge till någon svinrik person gör Elizabeth allt hon kan för att fånga hans uppmärksamhet och ignorerar gympaläraren Russells alla försök till en dejt med henne. Scott har hellre ögon för skolan käckaste och mest präktiga lärare. Elizabeth röker på, duperar kollegor, fuskar och snor pengar från sina elevers klasskassa, och snart kommer allt upp till ytan.

Filmen var sådär kul och inte särskilt smart gjord, men någon slags behållning fick jag ändå. Jag tror jag tycker om att titta på Cameron Diaz helt enkelt. Och som sagt - hon, Timberlake och Segel är en perfekt castad trio. En film som går förbi, men ger en ganska härlig känsla för stunden.

Betyg: 3/5
/Helle

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar