torsdag 19 januari 2012

Cowboys and Aliens (2011)


Cowboys och aliens. Lite nyfiken blir man allt ändå.

Jake (Daniel Craig) vaknar upp mitt i vilda västern med ett stålarmband fastkilat runt handleden. Han rider in i en by där det finns en lill-chef som styr över befolkningen på grund av sin inflytelserika pappa Woodrow (Harrison Ford). Jake och lill-chefen hamnar i bråk och just när de ska föras till häktet anfaller ufon staden och tar med sig massa människor genom en stålarm. Männen som är kvar, plus en hund och kvinnoalibit Ella ger sig ut på sina hästar för kunna ta tillbaka fruar, barn och kusiner som blivit tillfångatagna av utomjordingarna. På vägen stöter de såklart på den ena komplikationen efter den andra samtidigt som Jake söker efter sitt ursprung.

Som i de flesta westernmovies så är det männen som äger. Det finns tuffingar som duellerar, en ensamvarg som vinner respekt genom att hålla käften och handla, en glasögonorm eller annan mes som försöker bevisa sig, men om och om igen ramlar ner i töntheten. Och kvinnan, den vackra, mörka kvinnan med långt hår och cowboyhatt som inte fyller någon funktion förutom att hon är kvinna.

No good. Filmtiteln hade ju redan avslöjat det, men jag ger det hela en chans tänkte jag. Och lite underhållande är det att se cowboysen försöka bemästra aliens. Men Daniel Craig, han är förkrossande tråkig.
Betyg: 2/5
/Helle

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar