måndag 30 januari 2012

A room with a view (1985)


Wow, vilket kärleksdrama! Man måste absolut inte ha varit i Florens, ha någon som helst Italienlängtan eller uppskatta grandiosa 1800-talskostymer för att älska denna.

Helena Boham Carter gör sitt livs roll som den unga, nyfikna och jävligt uttråkade flickan Lucy Honeychurch. Det är början på 1900-talet och Lucy besöker för första gången Florens, tillsammans med sin äldre kusin, Charlotte Bartlett. De önskar ett rum med utsikt över floden Arno men önskningen går inte i uppfyllelse. Gästerna Mr. Emerson och hans son erbjuder sig att byta och Lucy får upp ögonen för sonen George. De råkar stöta på varandra vid ett flertal tillfällen. George är lite speciell, men kul, och det uppstår någon form av  hatkärlek. Hatet betyder inte hat, utan att de på grund av hur samhället ser ut, måste hålla sig undan från varandra. Och på grund av den elaka kusinen Charlotte som är en skvallerbytta och ser ta mig tusan allt. När Lucy kommer till Rom hänger hon med Cecil, en snubbe hon känner från England. Han är socialt accepterad i Lucys kretsar, rik och jävligt tråkig. Han friar två gånger men Lucy säger nej. Tillbaka i England säger hon ja, för att hon ska. Men vad händer när Emerson väljer att flytta till samma stad? 

Detta är en utmärkt kärlekshistoria! Och tveka inte för att det är en gammal film, där historien utspelar sig i en ännu äldre tid. Det är värt din kväll.

Betyg: 4/5
/Helle

1 kommentar:

  1. Buu! Confession: jag har sett sönder den här filmen. Den förtjänar helt klart en 5:a. :)

    SvaraRadera