måndag 23 januari 2012

Trolljegeren/The Troll Hunter/Trolljägaren (2010)


Nu råkar det vara så att jag bott på det stället där Trolljägaren utspelas, i Volda i mittvästra Norge. Allt jag skriver kommer därför ha en form av romantiskt skimmer över sig. Med det sagt är Trolljägaren en underhållande film. Helt greit rett og slett!

Tre studenter på medialinjen på Volda högskola får i uppdrag att göra en dokumentärfilm. De väljer att undersöka de mystiska spår som dykt upp i trakten. Det är inte björnspår, ropar alla jägare. De tre börjar förfölja en man som på alla sätt är väldigt suspekt. Mannen är otrevlig och burdus, men mjukar till och låter studenterna följa med honom i hans skitiga jeep i den hemliga jakten på troll. En jakt okänd av nästan hela Norges befolkning. 

Detta är en riktigt bra gjord "hemmadokumentär". Riktigt bra och ganska norsk. Skådespeleriet är fantastiskt och trollen faktiskt väldigt schysst gjorda. Det är lite smått komiskt, på gränsen till överdrivet, hur det fått ihop historien, men det är ju kul med filmer som visar något innan annan kommit på. Andra gången jag såg denna filmen fick jag plocka den från barnhyllan i videobutiken. Det kan vara bra att veta. Men våga vara barnslig. 

Betyg: 3+/5
/Helle

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar