fredag 3 februari 2012

Baby Mama (2008)


Detta är en komedi som tar upp ett ganska seriöst ämne och gör det bra. Jag är säker på att det är Tina Fey och Amy Poehlers (både från SNL) förtjänst.

Kate (Fey) är en kvinna på 37 bast, singel, med en grym längtan efter barn. Hon ser bebisar bokstavligen överallt. Men hennes karriär är lika mycket på topp som kärlekslivet är i botten. Hon får dessutom veta att hon har en one-to-million-chance att bli gravid. Genom en barnförmedlarfirma får hon håll i Angie som blir hennes surrogatmamma. Angie behöver nämligen stålar. Kate som har längtat så hon tror att hon dör, börjar genast bygga näste för barnet och läser böcker, bebissäkrar lägenheten och tittar på dagisplatser. Angie, som verkligen inte har ett lika ordnat liv som Kate gör i samma slut med sin puckade kille och flyttar, mot Kate vilja, in i hennes lägenhet. Lika mycket som Kate försöker bereda ankomst för barnet, försöker Angie bevara sin hemlighet.

En komedi om barnlängtan och drömmar som går i kras men ersätts av oförväntade händelser som kanske överträffar drömmen. Så som en komedi ska vara upplagd för att bli feelgood. Gillar du hela Saturday Night Live grejen så tror jag att du kommer gilla denna.

Betyg: 3/5
/Helle

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar