tisdag 11 december 2012

Argo (2012)

Jag ville helst ha läst lite om filmen, eller den verkliga händelsen, innan. Gör det, du förlorar ingen upplevelse på det. 

För ett par år sedan åkte han cab och stod i skuggan av Jenny from the block. Nu är Ben Affleck tillbaka och han är stor. Med helskägg, svart hår och en politisk historia överträffar han sig själv.

Efter att shanen i Iran får asyl i USA stormar det iranska folket den amerikanska ambassaden i Teheran. Sex fega, eller smarta, jäklar kommer undan och göms hos den kanadensiska ambassadören. CIA sprudlar av fritagningsidéer. Den som vinner är att med hjälp av ett påhittad manus till en sci-fi film få ut landsmännen ur Iran. Affleck spelar själv hjärnan bakom denna operation. Även om Affleck väljer att berätta om hur skamlig del USA har i Irans historia så glömmer han, eller skiter i vissa saker. Som att han stereotypifierar hela den iranska befolkningen.

Det är en spännande film, mot slutet helt galet spännande. Lite väl utvecklat men det får va. Plus för det snygga serieintrot och hela rekvisitan där man återskapat tiden skickligt. 
Arrrrr go fuck yourself.

Betyg: 4-/5
/Helle

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar