tisdag 11 december 2012

End of Watch (2012)

Hur många känslor kan man känna på 1 timme och 48 minuter? Se denna och räkna.

Här finns ett djup som jag inte tror jag sett i någon amerikansk polisfilm förut. Vi luras först att tro att det är det vanliga - två unga aspiranter, Taylor och Zavala, patrullerar runt lite på måfå runt Los Angeles gator för att själva rota i gängbråk, drogkarteller och människohandel. Men det visar sig att det faktiskt finns ett syfte bakom alla genvägar de tar runt reglerna. Deras samhörighet är rörande och deras personligheter borrar sig igenom bioduken för att skära rakt in i hjärtat.

Filmen innehåller mycket och berör så många ämnen. De bästa scenerna är kanske när de två poliserna sitter i sin bil och gnabbas om relationer medan de kör från den den ena vidrigheten till helvetet. Alltså när de utvecklar sin bromance. Cynismen hägrar och avtrubbningen är det största försvaret. Men när känslorna kommer så kommer dom.

Filmen är liksom filmad som om vi följer de två poliserna genom deras egen handkamera. Lite smått illamåendeframkallande i början men det ger sig efter 20 minuter. Sitt kvar!


Betyg: 4/5
/Helle 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar