tisdag 5 februari 2013

Looper (2012)

Ni vet känslan när man dagen före nyårsafton sätter sig ner med sina kära för att se en mysig eftermiddagsfilm. Kanske har man hällt upp lite glögg och tänt i öppna spisen. Då vill man inte se detta, och jag vill aldrig se den igen i något annat sammanhang.

Joe (Joseph Gordon Levitt) är en yrkesmördare som mördar personer från framtiden. På något tekniskt sätt så transporteras offren till Joe i nutiden och försvinner därför spårlöst ur sin egen tid. Joe står bara reda att fyra av bössan på ett fält i, vad jag tror är, amerikansk söder. När en äldre version av honom själv (Bruce Willis) dyker upp på fältet för att mördas blir det hela lite knivigt. Speciellt när den äldre versionen av Joe har andra planer.

Det är komplicerat och inte på det lockande komplicerade sättet, utan där hjärnan inte är med. Den frustationen som kommer av att inte förstå allt NU, gjorde mig av någon anledningen galen under denna filmen. Och det är just det stora problemet här, koppla inte på hjärnan, då faller filmen.

Betyg: 2- På grund av att det ändå är en film som någon lagt ner tankearbete på, och för att Joseph Gordon Levitt är med. Jag kan inte ge en etta.
/Helle


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar