torsdag 14 mars 2013

Mördaren ljuger inte ensam (2013)

Det är alltid skönt att se en film där man har noll förväntningar eller vet något om innehållet. Jag blev tillfrågad och hade troligtvis sagt nej om det inte var för sällskapet och bio på en måndag. Detta är inte en film som tillfaller kategorin "sätter djupa spår" men det är hyfsat spännande och trevligt. Framförallt oerhört behagligt att se på. Redan en minut in i filmen vill jag vara där, i skärgården, på en ö, i sommar med korta shorts och knytblus.

Puck är doktorand och blir tillfrågad sin mentor om att följa med och fira midsommar med hans vänner. De anländer till ett hus på en ö, en öde ö i Stockholms skärgård. Båten de kom med är deras enda medel för att få kontakt med världen runt omkring. Det är vänner som är komplext involverade med varandra, så som det ofta är i universitetsmiljöer. Puck hittar en av kvinnorna mördade efter midsommarnatten och snart inser alla att någon i gänget måste vara mördaren. Krimpolis Christer Wijk kommer ut på ön och båten slutar fungera och en kille till i gruppen mördas. Ja, nu kan ju förstå stämningen.

Om det inte vore för den otroligt banala dialogen eller för att karaktärerna inte utvecklas, så skulle det kanske vara en riktigt bra svensk krim.

Betyg: 3/5
/Helle

1 kommentar:

  1. Jag tycker också 3 poäng! En sådan där skön mysdeckare man vill se i sommarstugan när det regnar ute.

    SvaraRadera